Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

Wanneer gezinnen en senioren voor een opname kiezen ( of moeten kiezen ) is dit voor de ouder een levens veranderende beslissing. Het kan zo'n lastige keuze zijn dat veel families de beslissing uitstellen uit angst om de verkeerde keuze te maken. Gelukkig wordt de beslissing eenvoudiger, als u uw kennis uitbreidt.  

Leer meer over acht gemeenschappelijke fouten die families kunnen maken bij het zoeken naar een verpleeginstelling en hoe ze te vermijden zijn:

 

 

1. Niet realistisch zijn over huidige of toekomstige behoeften

Het is belangrijk om optimisme te compenseren met een dosis realisme. Wees realistisch over uw ouders' huidige zorgbehoeften, evenals hun verwachte behoeften. Ideaal gezien kiest u een woongelegenheid uit die is uitgerust om zorg te bieden voor de toekomst.  

Familie komt er vaak na verhuizing achter dat een faciliteit niet in staat is het niveau van de benodigde diensten te bieden. Kijk naar de gezondheidsproblemen die uw ouder heeft en vraag de zorg / arts welke steun zij in de toekomst nodig heeft. Het is beter om een ​​gemeenschap te hebben die in toekomstige behoeften kan voorzien in plaats van de ouder nog een keer te moeten verhuizen.

Het bewegen van een geliefde van faciliteit tot faciliteit is niet alleen zwaar en kostbaar voor uw familie, het kan ook emotioneel en lichamelijk schadelijk zijn voor de oudere met name wanneer die ouder lijdt aan dementie en zich bij veranderingen bijzonder moeilijk kan aanpassen.

 

2. Op het mooie gebouw van de instelling afgaan.

Soms nemen families aan dat een gemeenschap goed voor hun geliefde is omdat het een hoge prijs en luxueuze functies heeft. Als er zorg benodigd is erachter komen dat meubels en mooie landschapsarchitectuur geen indicatoren zijn voor kwaliteitszorg.

Kwaliteit van de zorg is niet iets dat je kunt beoordelen door langs een instelling te rijden om te zien hoe groen het gazon is. Gelukkig personeel is zorgzaam personeel, en een gemeenschap met gelukkige bewoners is altijd een goed teken.

Voordat u een lange termijn overeenkomst aangaat, kunt u overwegen om een ​​tijdelijk verblijf in de instelling te organiseren. Sommige tehuizen bieden zelfs een gratis proefverblijf aan voor potentiële bewoners.

 

3. Een instelling kiezen die bij u past in plaats van bij de ouder.

Vaak kiest het volwassen kind de plaats die zij het leukst vinden, in plaats van te denken over wat hun ouder graag zou willen.

Uiteraard is het verstandig familie te betrekken bij het besluitvormingsproces, maar als de ouder te zwak is of getroffen door geheugenverlies en geen deel kan nemen aan het besluitvormingsproces overweeg dan zijn of haar persoonlijkheid en voorkeuren in plaats van jouw voorkeuren.

 

4. Een locatie dichtbij jezelf kiezen om de ouder te bezoeken.

Soms kiest het volwassen kind de dichtstbijzijnde gemeenschap op basis van de bedoeling om elke dag hun ouders te bezoeken, hoewel een andere gemeenschap een kilometer verderop misschien veel beter past. Vergeet niet dat je ouder in veel activiteiten in de gemeenschap bezig zal zijn en dat elke dag bezoeken meestal een onrealistische verwachting is om uit te voeren. Ga voor de plek die het beste past bij de ouder.

 

5. Te snel beslissen.

Eerder hebben we opgemerkt dat sommige gezinnen zo overweldigd worden met de keuze die ze moeten maken dat ze helemaal geen beslissing nemen. Soms doen gezinnen het tegenovergestelde. Ze hebben zo'n haast om een ​​moeilijke crisis op te lossen dat zij de eerste open kamer kiezen die ze vinden in de eerste faciliteit die zij bezoeken.

We raden aan dat gezinnen ten minste drie gemeenschappen bezoeken voordat ze een beslissing nemen zodat ze een duidelijke beeld kunnen vormen van de beschikbare opties, hoe gemeenschappen van elkaar verschillen en wat elke gemeenschap uniek maakt. Immers, om een ​​goede keuze te maken heb je opties nodig.

 

6. Een gemeenschap kiezen die geschikt is voor de ouder van vroeger in plaats van de ouder van vandaag

Kinderen verwachten soms dat hun ouder in een instelling een breed sociaal leven tegemoet gaan. En in het geval van sommige ouderen zal dit ook zeker zo werken. Het probleem is alleen dat je uitgaat van de ouder die er vroeger was en niet van wie ze zijn geworden.  Soms kunnen ouderen mensen niet meer onthouden en worden ze angstig als ze zich in onbekend gezelschap verkeren.

 

7. De kleine lettertjes niet lezen

Extra kosten kunnen soms niet helemaal duidelijk zijn. Soms kan er sprake zijn van prijsstijgingen.  Sommige tehuizen vragen extra voor eten en drinken of een aparte vergoeding voor de zorg. Ook kunnen was service, medische benodigdheden of levering van medicijnen extra worden geleverd. Bij andere huizen geldt een alles inclusief – prijs.

Het is dus aan te raden om u te verdiepen in de prijsstructuur.

 

8. Vraag om advies.

Bij het nemen van een beslissing die zo groot is, is het meestal verstandig om meerdere perspectieven te verzamelen en advies in te winnen. Krijg feedback van zoveel mogelijk mensen: vrienden die het proces hebben doorgegaan, het huidige zorgteam van je ouder of een geriatrische zorgmanager. 

 

9. Begin op tijd met rondkijken / informeren.

Nu de zorg thuis nog goed verloopt is het goed om de toekomst te bespreken. Wat heeft de ouder zelf voor ideeen erover. Wil deze thuisblijven met zoveel mogelijk verpleeghuis vervangende thuiszorg of is opname in een instelling gewenst. Laat het niet op een crisisopname aankomen, maar denk na over zorg voor de ouder nu het thuis nog gaat. 

 

Meer informatie over het kiezen van de juiste vervolg zorg neem contact met ons op