Neem gerust contact met ons op om thuis
met u de mogelijkheden door te nemen.

 

Met alle berichtgeving over voedsel weet je als consument bijna niet meer wat je wel en niet mag eten. Dit keer wordt er online flink gediscussieerd over E-nummers.

De aanleiding is het boek ‘Ode aan de E-nummers.’ Daarin gaat microbioloog Rosanne Hertzberger regelrecht in tegen de voedselhypes van de afgelopen jaren. Ze zegt bijvoorbeeld dat er niks mis is met E-nummers. Het E-nummer E948 klinkt bijvoorbeeld niet echt lekker, maar is gewoon zuurstof. En zo zijn er nog tal van E-nummers die we eigenlijk allemaal gebruiken in de keuken.

Veel mensen zweren E-nummers juist af, maar volgens Hertzberger is dat niet nodig. Sterker nog, dankzij E-nummers is het mogelijk om kant-en-klaarmaaltijden te produceren. En die zijn volgens Hertzberger net zo gezond als zelf gekookte maaltijden.

Hier wordt fel op gereageerd. Er zijn veel mensen die het prachtig vinden dat iemand eens in gaat tegen al die voedselhypes, maar er is ook kritiek op het boek. Met name op de opmerkingen over kant-en-klaarmaaltijden.

Veel mensen vinden dat zelf koken wel degelijk gezonder is dan kant-en-klaar. Er zou ook geen verband zijn tussen niet zelf koken en obesitas. Want, in Mexico staan mensen ook fanatiek zelf te koken, terwijl het volgens haar na Amerika het dikste land ter wereld is.

Volgens Hertzberger is het drinken van cola juist een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de hoeveelheid mensen met obesitas in een land. 

Meer informatie over hulp bij het verzorgen van de maaltijd klik hier